L’Institut Valencià de Cultura presenta la seua producció «Cuzco» al Teatre Arniches

- Escrito el 25 enero, 2018, 6:37 pm
2 mins
  • El text és de Victor Sánchez Rodriguez premio Max al millor text revelació
  • Està interpretada per Silvia Valero i Bruno Tamarit
  • L’espectacle és en castellà
La producció de l’Institut Valencià de Cultura «Cuzco» arriba al Teatre Arniches, després d’estrenar-se el passat 11 d’octubre al Teatre Rialto de València on va romandre quatre setmanes amb gran èxit de públic.

El seu autor i director Victor Sánchez Rodríguez, va ser Premi Max l’any 2016 amb l’obra «Nosotros no nos mataremos con pistolas» i nominat en la mateixa categoria l’any 2017 per «A España no la va a conocer ni la madre que la parió» estem doncs, davant d’una de les veus més potents i originals de la nova dramatúrgia valenciana com ho torna a demostrar en «Cuzco»

Els seus protagonistes Silvia Valero i Bruno Tamarit foren premiats, amb els premis a la millor actriu i actor, respectivament en els premis de la Associació d’Actors Professionals Valencians, també per «Nosotros no nos mataremos con pistolas»

En «Cuzco» una parella viatja a aquesta ciutat peruana en un desesperat intent de salvar la seua relació. En el viatge coneixen una sèrie de personatges que afectaran els seus propòsits:una parella feliç d’espanyols amb els que compartiran viatge des de Cuzco a Machu Pichu, una italiana preocupada tan sols per trobar la seua felicitat, un vell peruà i el seu fill, exiliats a l’Argentina immersos en una mena de viatge de redescobriment de la seua pàtria. I com rerefons, el passat inca i colonial, el terrorisme de Sendero Luminoso, la pobresa andina i el reflex d’una Espanya ferida de gravetat. Lluny d’unir a la arrasada parella, el viatge despertarà les veritables necessitats de cadascú, la seua pròpia tragèdia privada i personal, els seus fantasmes. En definitiva el viatge revelarà la impossibilitat de somniar un demà, el fracàs de l’última oportunitat.