II Plaça del Llibre d’Alacant

L’àmplia participació de públic escolar i familiar consoliden el paper de la II Plaça del Llibre d’Alacant com a gran festa literària de la llengua valenciana en la nostra ciutat

- Escrito el 24 noviembre, 2017, 5:38 pm
5 mins

La II Plaça del Llibre que se celebra des d’aquest divendres al diumenge 26 de novembre en la Plaça del Port d’Alacant, ha obert les seues portes a les 10:00 hores amb una completa programació que ha inclòs taules redones, cuentacuentos, espectacles teatrals, animacions i jocs infantils, trobades amb escriptors, presentacions de llibres i entrevistes amb els autors i concerts, de la qual han pogut gaudir mig miler d’escolars i estudiants de Secundària, així com nombrós públic familiar.

La Plaça del Llibre té per objectiu promoure la lectura i el llibre en valencià, amb activitats per a tots els públics, i està organitzada per l’Ajuntament d’Alacant i la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) amb el suport de la Generalitat Valenciana mitjançant les accions del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura, la Universitat d’Alacant, la Federació Escola Valenciana i el Gremi de Llibreters Independents de les Comarques Alacantines.

A més a més, aquesta segona edició compta amb la col·laboració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, la Institució d’Estudis Catalans, la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i Investigació de la Diputació de València i l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert de la Diputació d’Alacant.

Aquesta primera jornada ha arrancat a les 10:00 hores amb ‘Poegrafies’, de Josep Enric Grau, a les 10:30 hores amb l’obra ‘Contar per a actuar’, a càrrec de Papallona Teatre, a les 11:30 hores ‘Jocs de ciència’, de Rafael Garcia-Molina. A les 12:15 hores, de nou ‘Poegrafies’ de Josep Enric Grau en el MACA, i a les 12:15 hores, la trobada d’estudiants amb l’escriptora Gemma Pasqual, en el saló d’actes de l’Edifici Porta Ferrisa.

A la vesprada, a les 18:00 hores, comptarà amb l’actuació musical de Dani Miquel dedicada al públic infantil, sense cap dubte l’esdeveniment familiar del divendres 24 a la vesprada, i a les 20:00 hores, es tancarà la jornada amb ‘El Club de la Lliris’: entorn de Martí Domínguez, i ‘L’assassí que estimava els llibres’, en la Plaça del Port.

Demà dissabte i diumenge, en la Plaça del Llibre funcionarà ‘Entrevistes al plató’ on es gravaran entrevistes als escriptors i escriptores que visiten la fira, que posteriorment es podran descarregar al lloc web de la Plaça (http://placadelllibre.com/alacant/), i que comptarà amb la presència destacada de nombrosos autors, que a més signaran les seues obres, com Andrés Bonet, Juli Martínez, Ester Vizcarra, Gaspar Jaén, Daniel Climent Giner, Ximo Espinós, Gaspar Jaén, Lluís Alpera, Joaquim G. Caturla, Carles Enguix, Vicent Usó i Carles Cortés, Enric Aragonés i Juan López, Joan Lluís Moreno, Pepa Guardiola, Xavier Serra, Gonçal López-Pampló, Josep Lozano i Salvador Vendrell, Vicent Beltrán i Carles Segura, Isabel Marcillas, Carlos Salinas, Juan Antonio Barrio, Elvira Cambrils, Mercè Climent, Lliris Picó, Jord-Raül Verdú i Sílvia Colomer.

Cal destacar tambè la conversa literària amb l’escriptora mallorquina Mª Antonia Oliver, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2016, que tindrà lloc demà dissabte 25, i l’homenatge el diumenge a les 12:00 hores, de l’escriptor i periodista Bernat Capó,  gran divulgador de la cultura popular de les comarques alacantines recentment traspassat, amb la participació de Joan Borja (UA), Lliris Picó (IEC), Pere Soliveres (nebot de Bernat Capó), Emili Soler, Vicent Ivars i Núria Sendra (Edicions del Bullent). Tambè contarem amb les activitats programades dissabte i diumenge de El Diluvi, la Muixeranga d’Alacant, i la Colla Corball de l’Alacantí.

La Plaça del Llibre d’Alacant i la seua homòloga de València, –aquesta amb cinc edicions fins al moment–, van nàixer per a donar visibilitat a la literatura feta en valencià a el País Valencià i consolidar un punt de trobada en la tardor entre editors, autors i lectors. Ambdues parteixen del compromís de les entitats impulsores de la cultura i la llengua en general, i amb el llibre en particular, amb la finalitat de sumar sinergies per a difondre la lectura com a via fonamental per a accedir al coneixement i contribuir a la divulgació de les nostres autores i autors.