El GM de Compromís acusa al PP de no tenir cap interès i seguir posant traves a aplicar la Llei de Memòria Històrica en el map de carrers d’Alacant

La Comissió Específica del Ple per a l’aplicació de la Llei de Memòria Històrica s’ha celebrat aquest divendres en el Saló de Plens

- Escrito el 24 noviembre, 2017, 6:54 pm
3 mins

La portaveu adjunta del Grup Municipal de Compromís en l’Ajuntament d’Alacant, María José Espuch, ha carregat durament contra l’actitud del PP i Ciutadans en la Comissió Específica del Ple per a l’aplicació de la Llei de Memòria Històrica celebrada hui divendres en el Saló de Plens. Espuch considera que “tots dos grups, especialment el PP, han demostrat clarament que el recurs presentat contra la reposició dels carrers franquistes aprovada en Junta de Govern Local va ser una drecera legal, una argúcia per a retardar el canvi, ja que no volen en el fons que s’aplique la Llei de Memòria Històrica de fa deu anys i es democratitze la map de carrers de la nostra ciutat”.

En aquest sentit, la proposta del GM Compromís és la de portar a la sessió plenària de desembre, com a més tard, l’aplicació de la Llei i retirar almenys 40 carrers afectats per la mateixa. Per a açò s’ha convocat prèviament una nova comissió el dimarts 5 de desembre per a tractar d’aconseguir un acord polític. La sentència judicial no entrava en el fons, si no en la forma, per la qual cosa Compromís ha demanat es porte aquest punt i els grups municipals com el PP puguen o no quedar retratats si s’oposen a la democratització de la llista de carrers alacantina. Per a María José Espuch “els partit demòcrates hem de fer un pas al capdavant i acabar amb la indignidad que suposa que Alacant mantinga noms de carrers i places vinculats al franquisme”.

Compromís recorda que l’anterior equip de Govern i, Regidoria de Memòria Històrica, va seguir els tràmits legals, prevalent els criteris democràtics, la participació social i l’interès per introduir una feminització de la llista de carrers, a través de la creació d’una comissió específica composta per representants de totes les forces polítiques i de col·lectius socials de la ciutat, sense precipitació ni procediments extraordinaris, i per açò, mostra la seua total confiança en què així es reconeixerà en un futur.